Ingredienser

ca 15 st

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 dl torkade tranbär (kan bytas ut mot annat torkat bär)

Chocolate chip cookies med mörk choklad och tranbär

Knapriga men samtidigt sega kakor med farinsocker som ger en fyllig och kolaaktig smak. Förutom choklad och tranbär är det även gott att hacka ner lite nötter i smeten, till exempel valnötter eller salta jordnötter.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka chokladen.

3. Vispa samman smör, socker, farinsocker och vaniljsocker mjukt och poröst. Rör ner ägget.

4. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och rör sedan samman med smörblandningen tillsammans med chokladen och tranbären.

5. Klicka ut degen på plåtar täckta med bakplåtspapper och tryck till lätt. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut under gräddningen.

6. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills kakorna fått fin färg.

7. Låt kakorna kallna på plåten.