Ingredienser

Ca 25 mandelmusslor

Mandelmusslor:

Glöggsylt:

  • 250 g hallon, frysta
  • 250 g blåbär, frysta
  • 3 dl syltsocker
  • 1 ½ dl glögg

Till servering:

  • Vispgrädde

Mandelmusslor med glöggsylt

Njut av en lite mer vuxen munsbit till Lucia. Baka härligt spröda mandelmusslor och fyll dem med hemmagjord glöggsylt och en klick lättvispad grädde. Underbart!

Så här tillagar du receptet (1 timme 40 minuter):

1. Mandelmusslor: Rör ihop smör, strösocker,  mandelmjöl och vetemjöl. Tillsätt ägget  och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.  Plasta in och kyl i cirka 1 timme.

2. Sätt ugnen på 200 °C. Pensla små formar med smält smör. Tryck ut degen i formarna. Grädda gyllenbruna  i cirka 12 minuter. Ta loss från formarna när de svalnat något.

3. Glöggsylt: Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm upp. Låt koka under omrörning i cirka 15 minuter. Häll i en burk.  

4. Servera mandelmusslorna med med härlig glöggsylt och en klick vispgrädde.