Ingredienser

10-12 våfflor

Tillbehör

  • Glass eller grädde
  • Färska bär
  • Skivad banan

God och matig havrevåffla

Spröd, gyllene våffla med fullkorn. Med smak av havre är denna våffla god att åtnjutas till lunch med matigt tillbehör eller som en nyttigare variant av dessertvåffla med grädde och sylt.

Så här tillagar du receptet (15 minuter):

  1. Häll paketets innehåll i en skål. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet. Blanda i 175 g smält smör i smeten. Det går också bra med olja istället för smör. Blanda då paketets innehåll med 6 dl vatten och 1,75 dl olja.
  2. Smörj våffeljärnet vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Grädda våfflorna i riktigt hett våffeljärn för att få dem frasiga. Tag 0,5—1 dl smet till varje våffla, beroende på våffeljärnets storlek.
  3. Servera gärna våfflorna nygräddade — då är de som allra godast!