Ingredienser
ca 30 st
Steg 1
Steg 2
Steg 3
Steg 4
Chokladfyllning:
Hallon och choklad i en härlig blandning, kan det bli bättre? Makron är ett litet bakverk gjort på äggvita, likt en biskvi med fyllning emellan. Kärt barn har också många namn och en viss osäkerhet råder om de ska heta makron (från tyskan) eller macaron (från franskan).
Steg 1: Vispa äggvita poröst och tillsätt strösocker succesivt tills det blir mjukt och luftigt.
Steg 2: Blanda strösocker och vatten i en kastrull och låt koka upp på hög värme till 118 grader.
Steg 1 & 2: Häll i sockerlagen (vattnet och strösockret som kokat upp) under långsam vispning av smeten. Öka därefter hastigheten till medel, tills smeten har vispats kall.
Steg 3 & 4: Sikta mandelmjöl och florsocker för att undvika klumpar. Väg därefter de önskade mängderna. Blanda mandelmjöl och florsocker med hallonpasta (mängd efter tycke och smak) samt äggvita.
Steg 5: Blanda försiktigt smeten med mjölblandningen till en homogen smet.
Steg 6: Spritsa 60 st klickar, stora som en 5-krona, på bakplåtspapper och låt sedan vila i 60 minuter.
Steg 7: Grädda i 160 grader i ca 9 - 13 minuter (beroende på macarons storlek och ugn).
8 Chokladfyllning: Vispa samman ingredienserna i cirka 5 minuter, till en luftig smet.
9 Montering: När locken har svalnat efter bakning, ta loss dem från bakplåtspappret och klicka på chokladkrämen på undersidan. Ta ett andra lock och tryck mot krämen.