Ingredienser

20-25 Frallor

  • Ca 900 g (1,6 l) Kungsörnen Mörkt Lantbrödsmjöl
  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten, fingervarmt (37˚C)
  • 50 g smör/margarin,
  • rumsvarmt eller flytande
  • 2 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • Ca 2 dl blandade nötter och frön

Frallor med nötter och frön

Fylliga och saftiga frallor med nötter och frön.

Så här tillagar du receptet (80 minuter):

1. Smula ner jästen i en degskål, häll över vattnet och rör om. Klicka i fettet, tillsätt övriga ingredienser men spar ½ dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig. Ta eventuellt mer mjöl.

2. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

3. Knåda degen på lätt mjölat bakbord. Baka ut till runda eller avlånga bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter.

4. Värm ugnen till 225˚C.

5. Pensla bullarna med vatten och strö över mjöl eller frön. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.