Ingredienser

2 bröd

 

Durumbröd av Moa

Ett vitt härligt bröd baserat på durumvetemjöl och surdeg, med en riktigt krispig yta. Recept från Svenska Bagarlandslaget.

Så här tillagar du receptet (2 timmar + 20 minuter):

1. Blanda alla ingredienser i en degskål och arbeta degen i maskin till en smidig deg, 8-10 minuter. Lägg degen i en oljad bunke och låt den vila ca 50 min.

2. Häll ut degen på bakbord med lite mjöl så att degen inte fastnar och vik ihop den som ett kuvert. Lägg tillbaka degen i bunken och låt den vila ca 50 min.

3. Dela degen i 2 bitar, tryck ut dem lite fyrkantiga och vik ihop som ett kuvert. Strö ut rikligt med durumvetemjöl på en plåt. Lägg bröden med vikningen nedåt och låt jäsa i rumstemperatur, 1½-2 tim.

4. Värm ugnen till 250°C.

5. Vänd bröden försiktigt så att vikningen kommer upp. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och sänk temperaturen till 220°C. Grädda 40-45 min.