Ingredienser

10 Ciabattas

Steg 1:

Steg 2:

  • 285 g (ca 4 1/3 dl) Kungsörnen Durumvetemjöl
  • 225 g (2,25 dl) vatten
  • 2 tsk honung
  • 3 g jäst
  • 12 g (ca 2 tsk) havssalt/flingsalt (blandas i mot slutet)

Ciabatta med honung och havssalt

Fantastiska ciabattas som fått jäsa ordentligt för att utveckla den perfekta konsistensen och smaksatts med honung och havssalt!

Så här tillagar du receptet (5 timmar):

1. Blanda alla ingredienser i Steg 1, låt stå i ca 3 timmar.

2. Blanda degen från Steg 1 med durumvetemjöl, vatten, jäst och honung. Blanda först 3 minuter långsamt, sen 5 minuter snabbt. Blanda i saltet och fortsätt blanda snabbt tills degen ”drar” ihop sig runt kroken. Låt degen jäsa ca 1 timme.

3. Mjöla bakbordet med durumvetemjöl. Lägg upp degen på bakbordet. Dela degen i 10 bitar, vänd dem i durummjöl och lägg upp på plåt med bakplåtspapper. Låt vila i ca 20 min.

4. Värm ugnen till 260˚C (varmluft 240˚C). Ställ in bröden och sänk temperaturen till 240˚C (varmluft 220˚C). Grädda bröden 14 – 18 min.

5. Låt svalna av på galler.