Ingredienser

1 stor skiva

  • 250 g (2 ½ dl) vatten
  • 120 g (2 dl) majsmjöl
  • 25 g (½ dl) mandelmjöl
  • 1 ½ dl linfrö
  • 1 ½ dl solrosfrö
  • ½ tsk salt
  • ½ dl rapsolja

Knäckebröd med linfrö och solrosfrö (glutenfritt)

Ett tunt glutenfritt knäckebröd på majs- och mandelmjöl - passar lika bra till ostbrickan som till teet. Tips! För att få riktigt tunna knäckebröd kan du lägga bakplåtspapper över degen innan du börjar kavla. Då fastnar inte degen och bröden blir härligt tunna och spröda!

Så här tillagar du receptet (65 minuter):

1. Värm ugnen till 150 grader.

2. Koka upp vattnet, häll det i en bunke och blanda med olja och alla torra ingredienser. Rör om till en lös deg. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda i mitten av ugnen i 55-60 minuter. Om du vill ha rutor, ta ut brödet efter 25 minuter och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 25- 30 minuter.

4. Låt brödet svalna på galler.

Variera efter smak och säsong genom att blanda i olika fröer, kryddor eller finhackade torkade frukter.