Vårt kärnvetemjöl är malt och siktat på svenskt höstvete i våra egna lokala kvarnar i Malmö och Strängnäs. Bara den innersta delen av kärnan används vilket gör att mjölet får en mild smak som passar till det mesta. Mjuka eller hårda kakor, redningar, bröd eller bullar. Ett utmärkt allroundmjöl helt enkelt!
Genom att välja att baka med detta mjöl märkt med Klimat & Natur, så bidrar du till att Lantmännen kan odla mer spannmål med hållbara metoder*.
Och medan du fokuserar på bakningen, fortsätter Lantmännen att utveckla odlingsprogrammet för att ytterligare minska klimatpåverkan och gynna den biologiska mångfalden. Vill du veta mer om Klimat & Natur och dess åtgärder på gården, läs mer på lantmannen.se/klimat-natur.
*45% lägre klimatpåverkan. Ungefärlig CO2e-besparing för höstvete, jämfört med genomsnittlig svensk odling 2015. Åtgärderna för sänkt klimatpåverkan och ökad biologisk mångfald kontrakteras enligt så kallad massbalansprincip.
Kärnvetemjöl, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).
Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
Energi | kJ | 1450 |
Energi | kcal | 340 |
Fett | g | 1,6 |
- varav mättat fett | g | 0,4 |
Kolhydrat | g | 70 |
- varav sockerarter | g | 0,3 |
Fiber | g | 3,5 |
Protein | g | 10 |
Salt | g | 0 |