Tillfälligt slut på öländska vita bönor!

Lanseringen av vår bönpasta har blivit en riktig succé och vi har sålt mer än dubbelt så mycket bönpasta än vad vi räknat med. Vi är förstås mycket glada över att så många velat provsmaka vår bönpasta, och att ni tyckt om den och köpt den igen.

Den variant som blivit allra mest populär är vår bönpasta fusilli, gjord på finaste durumvete och öländska vita bönor. Den har faktiskt sålt så bra att de öländska vita bönorna nu tagit helt slut. Därför har vi fått köpa in vita bönor från Frankrike istället. Det är bara tillfälligt, tills den nya skörden av öländska vita bönor kommer in. Då byter vi tillbaka direkt, det lovar vi!

Tack för att du är med och utvecklar svenskt lantbruk!

Odlarna på Öland är mycket glada för det här. Det har betytt att de inför årets skörd fått utvidga sina odlingar av vita bönor med 74 hektar. Det motsvarar hela 137 fotbollsplaner! Tack till dig som köpt vår bönpasta och bidragit till att göra den till en succé. Du är med och utvecklar svenskt lantbruk!

Ruta tack

Hur vet du vilken förpackning du köper?

Tillfälligt franska bönor

I handeln kan man hitta både förpackningarna med svenskodlade bönor och de tillfälliga förpackningarna med franska bönor. Vi märker alltid ut tydligt på förpackningen varifrån bönorna kommer, enklast är att kolla i innehållsförteckningen. Vi har även förtydligat att det är franska bönor på framsidan av de tillfälliga paketen genom den röda texten "Tillfälligt från Frankrike" som du ser på bilden här bredvid.