Glutenfritt bröd och bakning

Välkommen, här har vi samlat glutenfria recept på limpor, knäckebröd och kakor. Med våra nya glutenfria mjöler, bovete- och mandelmjöl, kan alla baka! Det enda man behöver göra är att följa recepten till punkt och pricka, och vara noga med att använda rätt ingredienser. Att baka glutenfritt är lite annorlunda mot traditionell bakning men det är varken svårare eller krångligare, det är bara ett nytt och spännande sätt att baka på!

För att lyckas med glutenfri bakning behöver du vara noggrannare med mått och hantering. En digital köksvåg är en god investering när du ska baka. Och var inte rädd för att testa dig fram - du behöver inte baka med uteslutande glutenfria mjöler. Det går bra att mixa glutenfritt och mjöl som innehåller gluten för att hitta nya bröd och smaker. Här är några förslag:

  • Byt ut 1/4 av Kungsörnen Vetemjöl i sockerkakan mot lika mycket Kungsörnen Mandelmjöl och du får en ännu godare och saftigare kaka.
  • Byt ut 1/5 av Kungsörnen Vetemjöl Special mot samma mängd Kungsörnen Bovetemjöl i dina frukostfrallor, för ett rustikare bröd.  

Den som väntar...

Glutenfria bröd smakar bäst om de får vila ett dygn innan de skivas upp och smöras.