Ät mer grönt med Kungsörnen

Nu flyttar vi in bönor och rotfrukter på mjölhyllan! 

För dig som älskar att baka och vill leva lite grönare så har vi goda nyheter. Vi lanserar två nya mjöl och en brödmix som innehåller rotfrukter och vita bönor – ett enkelt sätt att göra både bakningen och matlagningen grönare. 

Genom att byta ut vetemjölet i vardagsrecept som pannkakor, frallor eller kanelbullar mot Kungsörnens nya vetemjöl med rotfrukter och bönor är det enkelt att få i sig mer grönsaker - och hitta nya favoritsmaker.

Eftersom både rotfrukter och vita bönor binder vatten ger mjölet saftiga, spänstiga degar som gör sig perfekt såväl i rotfruktsbröd som till sötare bakverk. Du kan byta ut det vanliga vetemjölet mot en av våra nya mjölsorter – tillsätt bara mer vätska och knåda lite längre och du får de saftigaste bullarna du kan tänka dig.

Genom att arbeta fram en perfekt balans mellan vanligt vete, rotfrukter och vita bönor ger våra nya mjölvarianter verkligen det bästa av två världar. Ett bra sätt att ge familjens favoriträtter en grön twist utan att tumma på varken smak eller kvalitet.

Vi har tagit hjälp av receptkreatören Agnes Gällhagen (Cashew Kitchen), som skapat ett härligt höstrecept med Kungsörnens rotfruktsmjöl: Rotfruktspannkakor med salt kolasås. Lika gott till frukost som till middag. 

Mjölet kommer i tre olika varianter:

Vetemjöl med rotfrukter innehåller 10 % mjöl gjort på morötter och palsternackor, vilket motsvarar 704 g färska rotfrukter. Passar till kanelbullar, pannkakor och bröd.

 

 

Vetemjöl med vita bönor innehåller 15 % mjöl gjort på vita bönor, vilket motsvarar 285 g färska vita bönor och ger extra protein till vita degar.

 

 

Brödmix för rotfruktsbröd innehåller 10 % mjöl gjort på vita bönor, vilket motsvarar 185 g färska vita bönor, och 5 % mjöl gjort på morötter, vilket motsvarar 395 g färska gula morötter. Brödmixen ger två stora limpor.

 

 

 

Testa att baka med våra recept med vetemjöl med bönor och rotfrukter: