Mjölguiden

Det finns många slags mjöl. Här kan du se vad de olika sorterna passar och används till – allt för att du ska lyckas extra bra i köket.

Vetemjöl
Matbröd, vetebröd, sockerkakor, småkakor och matlagning – vetemjöl passar till allt och är det mjöl som används mest i Sverige. Vetemjöl blandas ofta med grövre mjölsorter för att få ännu bättre bakegenskaper. Mer information om respektive produkt:

Kärnvetemjöl | Vetemjöl Special | Extra Fint Mjöl | Dinkelmjöl siktat | Durumvetemjöl

Redningsmjöl
Redningsmjöl är ett vetemjöl som löser sig direkt i varm och kall vätska utan att det klumpar sig – perfekt när du ska baka eller göra soppor och såser.

Idealmjöl

Mjöl med fullkorn
I fullkornsmjöl är hela sädeskornet malet, dvs kärna, skal och grodd. Fullkorn är rikt på kostfiber, vitaminer och mineralämnen. För att få kallas fullkornsmjöl måste mjölet innehålla 100% fullkorn. Vi erbjuder både fullkornsmjöl och mjöl som innehåller 25% och 50% fullkorn.

Grahamsmjöl | Ekologiskt Grahamsmjöl | Kornmjöl | Grovt Rågmjöl | Fint Rågmjöl | Ekologiskt Rågmjöl | Dinkelmjöl Fullkorn | Vetemjöl Special med fullkorn | Kärnvetemjöl med fullkorn

Lantbrödsmjöler
Att sätta surdeg är en gammal bakmetod för att få ett saftigt aromrikt och gott bröd. Dessutom gör det brödet extra hållbart och mindre smuligt. Våra tre Lantbrödsmjöler är mjölmixer och innehåller surdeg som framställts traditionellt innan det torkats och pulveriserats. Dessutom innehåller de skållat rågmjöl som gör att brödet blir saftigt och mera hållbart.

Lantbrödsmjöl 4 Sädesslag | Lantbrödsmjöl Mörkt | Lantbrödsmjöl Ljust

Rågmjölblandningar
Rågmjöl är svårbakat. Därför blandar man det ofta medvetemjöl. Rågsikt är en färdig mjölblandning som består av vetemjöl och siktat rågmjöl. Siktat innebär att man silat bort grova skal.

Rågsikt

Tillbehör till bröd
För att tillföra brödet mer fibrer, mineralämnen och vitaminer kan du blanda i kli eller kross i degen. 

Vetekli | Kruskakli | Havrekli | Vetegroddar | Vetekross | Rågkross

Kryddbröd med apelsinsmak

Kryddbröd med apelsinsmak

Det här kryddbrödet rörs ihop i ett nafs och behöver ingen jästid.

Mattias Vörtlight

Mattias Vörtlight

Ett härligt lite mörkare bröd, med smaker av Porter, pomerans, anis och ingefära. Recept från Svenska Bagarlandslaget.

Vörtbröd

Vörtbröd

Klassiskt vörtbröd som traditionellt äts till jul. Vörtkryddor kan bestå av kanel, ingefära, kardemumma, russin och kryd...