Ingredienser

Garnering alt 1 - Gräddfil och rom

  • Gräddfil
  • Gräslök (finstrimlad)
  • Stenbitsrom
  • Kryddgrönt

Garnering alt 2 - Färskost med lax och avokado

 

  • Färskost
  • Avokado (skivad)
  • Kallrökt lax
  • Dill

 

Våffelsnittar

Att servera våffelhjärtan som förrätt eller tilltugggsmat är ofta uppskattat. Välj ingredienser efter tycke och smak, här serveras våfflor med rom, avokado och lax till.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Smält smör och låt det svalna. Häll mixen i en stor skål, tillsätt vatten och vispa till en jämn smet. Blanda i smör. (Vill du istället göra hemmagjorda våfflor? Recept på våffelsmet hittar du här.)

2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek.Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg.

3. Skär ut hjärtan och toppa efter tycke och smak eller efter garneringsförslagen. Servera och njut!