Ingredienser

  • 1 förp Kungsörnen Kejsarvåfflor
  • 175 g smör
  • 6 ½ dl kallt vatten
  • 1 boll mozzarella, ca 125 g
  • ½ kruka färsk oregano eller 1 msk torkad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 msk tomatpuré
  • Smör till grädding

Pizzavåfflor

Med mozzarella, oregano, vitlök och tomat i smeten får våfflorna en härlig pizzasmak. Våfflorna kan ätas precis som de är, eller varför inte tillsammans med en klassisk pizzasallad med syrad vitkål? Istället för mozzarella blir det även gott med en vällagrad hårdost i smeten, och oreganon kan bytas ut mot basilika eller timjan. Den som är extra dekadent toppar de färdiggräddade våfflorna med riven ost och gratinerar i ugnen, ca 5 min på 250 grader.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop våffelmixen med vattnet och smöret i en skål. (Vill du istället göra hemmagjorda våfflor? Recept på våffelsmet hittar du här.)

2. Riv mozzarellan. Repa och grovhacka oreganon, spara eventuellt några blad till garnering. Skala och finhacka vitlöken.

3. Blanda ner mozzarella, oregano, vitlök och tomatpuré i våffelsmeten.

4. Värm upp ett våffeljärn och grädda våfflorna gyllenbruna enligt anvisningen på förpackningen. Varmhåll eventuellt de färdiggräddade våfflorna i ugnen på 100 grader. 

5. Garnera eventuellt med oregono och servera våfflorna som de är eller tillsammans med pizzasallad.