Ingredienser

1 rababarberpaj

Fyllning:

  • 500 g rabarber
  • 250 g socker
  • 1 vaniljstång

Maräng

 

  • 2 äggvitor
  • 100 g socker

Topping

 

  • Ev 2 msk kokosflingor

Rabarberpaj med marängtäcke

En läcker rabarberpaj med ett fluffigt skal av söt maräng och lätt smak av vanilj.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Blanda mjöl med saltet och smula i smöret. Knåda ihop degen snabbt med lite kallt vatten.

2. Rulla ut degen och placera den i en pajform. Placera en bit bakplåtspapper i pajskalet och fyll botten med torkade ärtor eller ris, så får du en fin form på skalet under förbakningen.

3. Förbaka pajskalet i 20 minuter på 200°C i botten av ugnen .

4. Blanda den skivad rabarbern med socker och vanilj och baka i en ugnssäker form längst ned i ugnen i 10 min på 165°C tills de är mjuka. Lägg den bakade rabarbern ovanpå pajskalets botten.

5. Vispa äggvitorna hårt. Strö hälften av sockret över äggvitorna under vispning och ha i resten mot slutet och vispa till en luftig och fluffig maräng.

6. Fördela marängen ovanpå rabarbern och strö över lite kokosflingor om du vill.

7. Baka i nedre delen av ugnen på 175°C i 20 minuter, till rabarbertäcket har blivit vackert gyllenbrunt.