Ost- och timjanscones

Ingredienser

20 scones

Ost- och timjanscones

Vällagrad ost och timjan i smeten gör sconesen saftiga och smakrika. Prova gärna att byta ut timjanen mot fänkåls-, anis- eller kumminfrön, de passar alla till ost och sätter en god brödsmak på sconesen.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Sätt ugnen på 225 grader. 

2. Riv osten. Skär smöret i tärningar. Plocka timjanbladen.

3. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, smör och timlanblad i en bunke till en smulig massa. Tillsätt filmjölken och blanda snabbt ihop till en deg.

4. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 20 delar. Forma till fina bullar och lägg på bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till bullarna så att de blir puckformade. 

5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, eller tills sconesen fått fin färg och är genomgräddade.

6. Låt svalna något och servera tillsammans med favoritpåläggen!