Ingredienser

12 st små scones

Grundrecept scones

Ett enkelt och snabblagat recept som innehåller grahamsmjöl vilket ger smakrika och lite mer rustika scones. Goda tillsammans med färskost, smör och ost eller marmelad.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tärna ner smöret. Blanda ner mjölk eller filmjölk. Rör snabbt ihop till en smidig deg. Tilsätt eventuellt mer mjöl om degen känns kladdig. Smöret får gärna vara i små klumpar.

3. Ta upp degen på en mjölad arbetsyta. Dela i två delar. Rulla varje del till en ganska tjock rulle, ca 30 cm lång. Dela varje rulle i sex bitar. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till sconesen lätt.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, eller tills sconesen fått fin färg.