Vegetarisk pizza med svamp

Ingredienser

ca 10 portionspizzor

Pizzadeg

  • 25 gram jäst, ekologisk
  • 6,75 dl vatten
  • 3 msk Arla Smör & Rapsolja eller olivolja
  • En nypa salt
  • 9 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 1 msk flytande honung

Pålägg

  • 1 sats tomatsås
  • 200 g gräddost                                  
  • 200 g cheddarost 
  • Smörstekta kantareller och karljohansvamp
  • Skogschampinjoner
  • Smörstekt broccoli och sparris


Vegetarisk pizza med svamp

En läcker vegetarisk pizza med smörstekt sparris och broccoli tillsammans med kantareller och skogschampinjoner.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Blanda jäst, honung, salt, Smör och rapsolja (eller olivolja) och fingervarmt vatten (37 grader) i en bunke.

2. Blanda i mjölet lite i taget och knåda lätt så att du får en elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning.

3. Jäs pizzadegen under en bakhandduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 300°C.

4. Medan degen jäser förbereder du pålägget. Hacka persiljan och förkoka broccolin i 2-3 minuter i saltat vatten. Stek broccolin och sparrisen lätt i smör, salta och peppra och ställ sedan i kylen.

5. Stek kantareller och karljohansvamp i smör och blanda i lite hackad persilja, salta och peppra.

6. När degen jäst klart så delar du upp den till 10 små portionspizzor eller till 5 stora pizzor. Pizzadeg du inte använder kan även sparas i frysen i portionsförpackningar och tas ut och tinas i rumstemperatur när du vill använda den.

7.  Baka ut degen till pizzor och bred på tomatsåsen. Lägg på hälften av ostblandningen.

8. Lägg på svampblandningen, broccoli och sparris. Strö över resten av ostblandningen och grädda i 5-10 minuter tills pizzan har fått fin färg och inte längre är degig.

9. Efter gräddningen: Hyvla över skogschampinjonerna och servera.