Surdegspizza med fördeg

Ingredienser

5 pizzadegar

Dag 1, eftermiddag:

Dag 2, morgon:

Topping:

  • 1 sats tomatsås 
  • Topping efter smak, som oliver, basilika, mozarella och kronärtskockor

Surdegspizza med fördeg

En förjäst surdegspizza med en ordentligt utvecklad smak som ger en extra god pizza! Lägg bara på topping efter smak, baka och njut!

Så här tillagar du receptet (24 tim + 20 min):

1. Dag 1, eftermiddag: Vispa ihop vatten, jäst och mjöl i en bunke. Täck med plastfilm och låt jäsa till nästa morgon. 

2. Dag 2: Häll ner fördeg tillsammans med övriga ingredienser i en köksmaskin, och blanda 5-10 minuter. Täck bunken med plastfilm och ställ in degen i kylskåp och låt kalljäsa i 6-8 timmar. 

3. Dag 3, kväll: Förvärm ugnen till 250-280°C (varmluftsugn 230-260°C).

4. Ta ut degen ur kylskåpet och dela den till önskat antal pizzor, ca 5 st. Kavla ut varje pizza tunt och lägga på topping efter smak. Testa gärna denna goda tomatsås som bas.

5. Baka pizzorna en åt gången i ca 10 minuter, lite berorende på vilken topping du använder.