Pizza med kräftstjärtar, dill och vitlök

Ingredienser

ca 10 portionspizzor

Pizzadeg

  • 25 gram jäst, ekologisk
  • 6,75 dl vatten
  • 3 msk Arla Smör & Rapsolja eller olivolja
  • En nypa salt
  • 9 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 1 msk flytande honung

Pålägg

  • 1 sats tomatsås
  • Gräddost eller pizzaost, riven
  • Färskost
  • 1 förpackning kräftstjärtar i lag.
  • Vitlök
  • Färsk hackad chili
  • Olivolja
  • Färsk dill
  • Scharlottenlök

Pizza med kräftstjärtar, dill och vitlök

En underbar pizza med kräftstjärtar marinerade i vitlök och chili, toppad med dill-färskost. Givetvis kan du lika gärna använda dina egna favoritskaldjur!

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Blanda jäst, honung, salt, Smör och rapsolja (eller olivolja) och fingervarmt vatten (37 grader) i en bunke.

2. Blanda i mjölet lite i taget och knåda lätt så att du får en elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning.

3. Jäs pizzadegen under en bakhandduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 300°C.

4. Medan degen jäser förbereder du pålägget. Häll av lagen från kräftstjärtarna. Mixa färsk vitlök och chili med lite olja och vänd runt kräftstjärtarna i oljan. 

5. Blanda färskosten med hackad färsk dill, salt och peppar.

6. När degen jäst klart så delar du upp den till 10 små portionspizzor eller till 5 stora pizzor. Pizzadeg du inte använder kan även sparas i frysen i portionsförpackningar och tas ut och tinas i rumstemperatur när du vill använda den.

7.  Baka ut degen till pizzor och bred på tomatsåsen. Lägg på den rivna osten.

8. Strö ut de marinerade skaldjuren. Klicka ut dillfärskosten jämt fördelat på pizzan. Grädda i 5-10 minuter tills pizzan har fått fin färg och inte längre är degig.

9. Efter gräddningen: Toppa med färsk dill, finstrimlad lök och lite flingsalt.