Glutenfri pizzadeg

Glutenfri pizzadeg

Glutenfri pizza - hemgjord pizzadeg som ger krispiga kanter och är lätt att kavla ut tunt i majsmjöl. Perfekt för fredagspizzan. När du blandar samman degen är den som en tjock smet, men bli inte orolig, efter jäsningen är degen fast och går enkelt att kavla ut till tunna pizzabottnar. Recept från bakboken "Nytt bröd - baka gott utan gluten" av Maria Blohm och Jessica Frej. Bild: Filippa Tredal.

Så här tillagar du receptet (2 tim, 30 min):

1. Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg.

2. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar.

3. Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med majsmjöl.

4. Bred tomatsås över pizzan och toppa med riven ost. Lägg på dina favorittillbehör.

5. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5-10 minuter