Bovetepizza

Ingredienser

2 pizzor eller 8 minipizzor

  • Bovetemjöl till utbakning

Glutenfri pizza

Om du gillar bovete är det här en smakrik pizza för dig. Den är också ett nyttigare alternativ till en vanlig pizzadeg eftersom den innehåller mer fibrer. Recept från bakboken "Laga nytt – pasta, pizza, paj & pirog utan gluten" av Maria Blohm och Jessica Frej. Foto: Christina Sundien

Så här tillagar du receptet (3 timmar, 10 minuter):

1. Lös upp jästen i vattnet. Vispa ner övriga ingredienser och blanda till en slät deg.

2. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 3 timmar. Du kan också låta degen stå i kylskåpet och kalljäsa i ca 8 timmar.

3. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Kavla ut till 2 tunna pizzor i bovetemjöl alternativt 8 små pizzor.

5. Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.

6. Lägg på valfri topping och grädda i 15 minuter.