Dinkelpastasallad med pepparrotssås

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (ca 9 dl) Kungsörnen Cappelli Fullkorn Dinkel
  • 1 liten rödlök
  • 1 stort äpple
  • 125 g cocktailtomater
  • 100-200 g blandad sallat (babyspenat, rucola, krussallad)
  • Parmesanost
  • svartpeppar

Kall sås:

  • 2 dl gräddfil
  • 1–2 msk riven pepparrot
  • salt

Dinkelpastasallad med pepparrotssås

Fräsch pastasallad med äpple, cocktailtomater, parmesanost och en härlig pepparrotssås. Passar bra att ta med som picknick eller enklare lunch en sommardag.

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.  Blanda i 1 msk olivolja och låt den svalna.
2. Strimla lök och äpple, dela tomaterna och blanda ner det i pastan.
3. Fyll ett fat med färsk sallat och lägg på pastasalladen. Strö över hyvlad parmesanost och svartpeppar. Servera med såsen.