Vårsallad med cotelli, varmrökt lax, sparris och ägg

Ingredienser

4 portioner

Citronvinägrett

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron, ekologisk
  • 1 knippe gräslök
  • 2 tsk dijonsenap
  • ¾ dl olivolja

Sallad

  • 2 st ägg
  • 1 knippe sparris, ca 250 g 
  • 1 knippe rädisor
  • 4 st salladslökar
  • 200 g varmrökt lax
  • 100 g bladspenat

  • Salt och svartpeppar

Vårsallad med cotelli, varmrökt lax, sparris & ägg

En matig och mättande sallad som passar lika fint till lunch som middag. För en vegetarisk variant kan laxen uteslutas eller ersättas med till exempel rökt ost.

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Koka bönpastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Förbered under tiden dressingen: Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet. Finshacka gräslöken. Blanda samman vitlök, citron, gräslök (spara lite till garnering), dijonsenap och olivolja i en skål. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

3. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet, tillsätt dressingen och låt svalna.

4. Koka äggen, ca 6 min. Skölj dem med kallt vatten, skala och skär i halvor.

5. Skär bort ett par centimeter av den träiga nederdelen på sparrisen. Skär resten i grova bitar och koka i välsaltat vatten ca 2-3 min, eller tills sparrisen mjuknat men ändå har tuggmotstånd kvar.

6. Skiva rädisorna tunt. Finstrimla salladslöken. Bryt laxen i grova bitar.

7. Blanda samman pastan med sallad, grönsaker och lök. Toppa med lax, ägg och gräslök.