Pastasallad med vattenmelon, fetaost och basilika

Ingredienser

4 portioner

Balsamvinägrett 

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • ¾ dl olivolja

Sallad

  • ca 400 g vattenmelon
  • 1 röd lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 knippe basilika
  • 150 g blandad sallad
  • 200 g fetaost
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja

Pastasallad med vattenmelon, fetaost och basilika

Den friska vattenmelonen, saltsyrliga fetaost och lite söta vinägretten passar fint ihop och blir tillsammans med havrefusillin en snabblagad sallad som kan serveras precis som den är, eller som tillbehör på grillfesten.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Koka havrepastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Förbered under tiden dressingen: Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3. När pastan är färdigkokt, blanda samman med dressingen och låt svalna.

4. Skala vattenmelonen och skär i kuber. Skala löken och skiva tunt. Hacka tomaterna grovt. Plocka basilikabladen från stjälkarna.

5. Blanda samman pastan med vattenmelon, lök, tomater, basilika och sallad. Häll upp i en skål eller på ett fat. Smula över fetaosten och servera!