Tonfiskpastasallad med gröna bönor och salt kapris

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (ca 9 dl) Kungsörnen Fusilli Fullkorn
  • 1–2 burkar tonfisk i olja
  • 3–4 tomater
  • Ca 100 g bönor, gula eller gröna
  • Ca 50 g rucolasallad
  • Salladskapris

Dressing

  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 1 msk kapris
  • ½ burk sardeller
  • Gräslök

Tonfiskpastasallad med gröna bönor och salt kapris

Snabb och god pastasallad med tonfisk som ackompanjeras av en härlig dressing. Packa ner salladen, bröd, passande dryck och lite frukt och ta med på picknick!

Så här tillagar du receptet (15 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Häll av oljan från tonfisken och mixa 3–4 msk av oljan med en stavmixer tillsammans med oliver, kapris, sardeller och gräslök. Häll dressingen i den avsvalnade pastan.

3. Koka bönorna några minuter. Kyl dem. Blanda pasta, tonfisk, tomater i bitar samt bönor och rucola. Garnera med kapris.