Pastasallad med sparris, rökt lax & dillvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Dillvinägrett

  • 3 msk senap
  • 5 msk olivolja
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • Saften av ½ citron
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 msk honung
  • Salt & svartpeppar
Grönt i säsong!

Grönt i säsong!

Det här goda receptet på pastasallad är framtaget med säsongens gröna godsaker i extra åtanke. I maj och juni är sparris, rädisor, salladslök och dill alla i säsong. Om du handlar frukt och grönt efter det som är i säsong får du de bästa råvarorna som finns just då - och gör dessutom en god gärning för miljön. 

Tips

Skölj alltid salladen och använd salladsslunga, då försvinner vattnet och den blir fräsch och krispig.

Pastasallad med sparris, rökt lax & dillvinägrett

Fantastigt god och vårig pastasallad full med säsongens goda primörer. Smakrik lax och dillvinegrätt gifter sig perfekt. En given succé på buffébordet eller i picknickkorgen.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och spola den kall.

2. Vinägrett: Rör samman senap och hälften av vinägern i en skål. Tillsätt sedan oljan droppvis under omrörning, då får du en tjock, härlig vinägrett som klibbar fast fint på pastan. Rör i resten av ingredienserna och smaka av med salt och svartpeppar.

3. Blanda pastan med hälften av dressingen.

4. Skölj grönsaker och sallad. Dela sparrisen på mitten, rädisorna i kvartar, bryt salladen i bitar och skär salladslöken i tunna ringar.

5. Blanda grönsakerna med pastan. Dela laxskivorna i mindre bitar och fördela över salladen. Häll över lite mer dressing, samt salta och peppra.