Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (5 ½ dl) Kungsörnen Idealmakaroner
  • 250 g broccoli
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • Skalet från 1 citron
  • 500 g räkor med skal eller 200 g skalade
  • 160 g blandad sallad
  • 75 g parmesanost
  • 2 msk rostade nötter eller pumpafrön, gärna salta

Avokadodressing:

  • 2 avokado
  • 1 dl färska örtblad t ex basilika, dragon, körvel, oregano, persilja
  • 3 st sardeller
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk majonnäs
  • 1 liten finhackad jalapeno eller lite torkade chiliflakes
  • Salt och socker

Pastasallad med avokadodressing och räkor

En härlig pastasallad med en grön sås inspirerad av den amerikanska dressingen green goddess. Har du inte färska örter går det bra med några teskedar torkade. TIPS: Räkorna kan bytas mot kyckling

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Värm ugnen till 225 grader. 

2. Dela tomaterna i halvor och broccolin i små buketter. Skala och skär stammen i små bitar. Lägg allt på en plåt. Ringla olivoljan och strö citronskalet över grönsakerna. Smaksätt med lite salt. Baka i 12 min.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola den kallt.

4. Dela och mixa avokadon med sardellerna och citronsaften. Blanda med majonnäsen och smaka av med salt och en nypa socker samt chilin. Späd med vatten om dressingen blir för tjock. Ställ kallt.

5. Skala eventuellt räkorna.

6. Dela och kärna ur gurkan. Skala den lätt och skär långa strimlor med en osthyvel.

7. Blanda pastan med broccolin, gurkan och salladen. Toppa med räkor, dressingen och strö över pumpafrön. Garnera med basilikablad.