Ljummen pastasallad med fullkornsmakaroner, ugnsrostade grönsaker, fetaost och oregano

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Kungsörnen Fullkornspasta Makaroner
  • 2 st rödlökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 1 st zucchini
  • 1 st aubergine
  • 2 st paprikor i valfri färg
  • 1 knippe oregano
  • 65 g blandad sallad 
  • 150 g fetaost
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Ljummen pastasallad med fullkornsmakaroner, ugnsrostade grönsaker, fetaost och oregano

En snabblagad och matig sallad med härliga medelhavssmaker. Det är gott och enkelt att variera salladen med att byta ut fetaosten mot getost eller halloumi, som med fördel kan steka med i ugnen. Den som vill kan även toppa rätten med urkärnade oliver för extra sälta.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala rödlöken och vitlöken. Skär löken i klyftor och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan på kniven. Finhacka chilin.

3. Skär zucchini, aubergine och paprika i grova bitar.

4. Fördela lökar, chili och grönsaker i en ugnsfast form. Repa bladen från oreganon och strö över (spara lite till garnering). Salta, peppra och ringla över rejält med olivolja.

5. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills grönsakerna fått fin färg. 

6. Koka under tiden makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. 

7. När grönsakerna är färdiga, blanda ner makaronerna och salladen direkt i ugnsformen. Smula över fetaosten, strö över oregano och servera!