Caesar-pastasallad med böngnocchi

Ingredienser

4 portioner

Caesardressing

  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 sardeller
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ dl kapris + lite spad
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • Citronsaft

Sallad

  • 1 förp GoGreen Ekologiska Stora Vita Bönor
  • 1 st rödlök
  • ca 250 g cocktailtomater eller 2 st tomater
  • 1 huvud romansallad 
  • 100 g blandad sallad
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl hyvlad eller grovt riven parmesan
  • Salt och svartpeppar
  • Smör till stekning

Caesar-pastasallad med böngnocchi

Caesarsallad är en klassiker som kan göras i massor av olika varianter och tolkningar. Här adderar vi pasta och stora vita bönor för att göra salladen matigare. För en vegetarisk variant, ersätt kycklingen med till exempel sojaprotein och uteslut bacon och sardeller.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Sätt ugnen på 175 grader. Om färsk kyckling används: Salta och peppra kycklingen och stek den gyllene i smör. För över till en ugnsfast form och baka i mitten av ugnen ca 25-30 min, eller tills kycklingen är genomtillagad. Låt vila några minuter och skär sedan i grova bitar. (Om färdiggrillad kyckling används: Ta bort köttet från benen och skär i grova bitar.)

2. Koka bönpastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt olivolja och låt svalna.

3. Stek baconet knaprigt i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

4. Finhacka vitlök, sardeller och kapris. Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och kaprisspad.

5. Sila av och skölj bönorna. Skala löken och skiva tunt. Hacka tomaterna grovt.  Riv romansalladen i grova bitar. Finhacka gräslöken.

6. Blanda samman pasta, lök, tomat, sallad och dressing. Häll upp i en fin skål eller på ett fat. Toppa med kyckling, bacon, gräslök och parmesan.

Smaklig måltid!