Ingredienser

4 portioner

Vitlök- och chilivinägrett 

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chili
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 msk fisksås (kan uteslutas)
  • 1-2 tsk sesamolja
  • 0,75 dl rapsolja

Asiatisk pastasallad med räkor och vitlök- och chilivinägrett

En fräsch men mättande pastasallad med räkor, krispiga sockerärter och krämig avokado som blandas med bönfusilli och en sesamdoftande vinägrett. Rätten kan enkelt göras vegetarisk eller vegansk genom att utesluta fisksåsen och ersätta räkorna med stekt halloumi eller tofu.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Finhacka chilin. Blanda samman alla ingredienser till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.

2. Koka bönpastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt dressingen och låt svalna.

3. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. För över på en tallrik.

4. Strimla sockerärterna eller sugar snapsen och salladslöken. Gröp ur avokadon och skär i grova bitar.

5. Blanda samman pastan med övriga ingredienser. Repa bladen från koriandern, strö över salladen och servera.

 

Smaklig måltid!