Vegetarisk pasta carbonara med skogschampinjon och soltorkad tomat

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Kungsörnen Fiberpasta Spaghetti
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 knippe färsk timjan (kan ersättas med 1 tsk torkad)
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 200 g färsk eller fryst, tinad spenat
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl riven vällagrad prästost
  • Salt och svartpeppar
  • Smör till stekning

Till servering

Vegetarisk pasta carbonara med skogschampinjon och soltorkad tomat

En smakrik och härligt krämig vegetarisk variant av den klassiska carbonaran. Servera gärna tillsammans med en enkel grönsallad.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Kvarta eller skiva svampen. Repa timjanbladen från kvistarna.

2. Fräs svampen i en stekpanna tills vätskan avdunstat. Tillsätt sedan en rejäl klick smör och fräs vidare ett par minuter tills svampen börjat få färg. Tillsätt då lök, vitlök och timjan (spara lite till garnering) och fräs vidare tills löken mjuknat och fått fin färg. Rör ner tomaterna och spenaten och stek ihop några minuter.

3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

4. Vispa samman ägg, grädde och ost i en skål. Salta och peppra.

5. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet och rör ner svampfräs och äggblandning. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.

6. Toppa pastan med rostade pumpakärnor och servera tillsammans med rikligt med riven ost.