Vegetarisk lasagne med skogschampinjon, spenat och röda linser

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 300 g skogschampinjoner
  • 200 g färsk eller fryst, tinad spenat
  • 1 förp GoGreen färdigkokta Röda Linser
  • 400 g färskost
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl riven vällagrad ost
  • ca 12 st lasagneplattor
  • Salt och peppar
  • Smör och/eller olja till stekning

Vegetarisk lasagne med skogschampinjon, spenat och röda linser

Istället för en béchamelsås används här en snabbare variant med färskost och mjölk som gör lasagnen härligt krämig. Prova gärna att byta ut spenaten mot grönkål eller savojkål – supergott!

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Finhacka chilin. Hacka svampen. Sila av och skölj linserna.

3. Fräs svampen i en rejäl klick smör eller olja i en kastrull eller stor stekpanna tills vätskan avdunstat och svampen fått lite färg. Tillsätt lite mer fett och fräs lök, vitlök och chili och tills löken mjuknat och fått fin färg. Rör ner spenaten, linserna färskosten och mjölken och låt allt puttra ihop till en krämig sås. Rör ner 3 dl av osten och smaka av med salt och peppar. 

4. Varva sås och lasagneplattor i en ugnsfast form ca 20 x 30 cm. Avsluta med sås och resten av den rivna osten.

5. Grädda lasagnen i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills den fått fin färg och pastan är genomtillagad.