Ingredienser

4

  • 340 g (8 dl) Kungsörnen Fullkornspasta Fusilli
  • Ca 200 g färska skivade champinjoner (eller i burk ca 200 g)
  • 1 gul lök
  • 500 g rotfrukter t ex morot, palsternacka, jordärtskocka
  • Smör eller margarin
  • ½ tsk salt
  • 4 äggulor
  • Svartpeppar
  • 1-2 dl färskriven parmesanost

Vegetarisk Carbonara med rotfrukter och svamp

Den klassiska pasta carbonara här i en vegetarisk version

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Skiva den färska svampen eller låt den konserverade rinna av. Skala och skär lök och rotfrukter i mindre bitar. Stek allt i stekpanna i lite matfett, lite i taget, tills det fortfarande känns "al dente". Salta.
3. Blanda det stekta med den nykokta pastan. Servera en äggula till varje portion. Krydda med grovmald svartpeppar och strö över parmesanost.