Svenskodlad spaghetti med blåmusslor

Svenskodlad spaghetti med blåmusslor

Recept på vår svenskodlade spaghetti med durumvete från Gotland, tillsammans med färska blåmusslor, persilja, körsbärstomater och vitt vin. Ljuvligt!

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Skölj och skrubba musslorna, ta bort skägget och släng de som inte stänger sig när du knackar dem mot köksbänken.

2. Häll i vinet, tre stjälkar persilja, en vitlöksklyfta samt svartpeppar i en kastrull och värm upp. Lägg i musslorna och låt småputtra i några minuter. Häll av fonden i en annan kastrull och ställ musslorna åt sidan, låt fonden koka ner ytterligare 5 minuter.

3. Hacka två vitlöksklyftor och chilin och stek i olja utan att de tar färg, addera tomaterna skurna i halvor och stek i några minuter.

4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av pastan och häll över den  i stekpannan med tomaterna, addera resterande av persiljan, grovhackad, och musslorna ( plocka bort vitlöken och persiljan som musslorna kokt med)

5. Häll över fonden och blanda allt, pastan är klar att servera. Smaklig måltid!