Fusilli med ramslökspesto

Ingredienser

4 portioner

Ramslökspesto

  • 1 dl skållad mandel
  • 150 g ramslök alt 100 g ruccola och 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl grovriven prästost
  • 1 dl rapsolja
  • Ev extra vatten till peston


Svenskodlad fusilli med ramslökspesto

Ett läckert vårrecept som blir som godast när ramslöken är späd. Det brukar infalla ungefär samtidigt som den färska sparrisen börjar titta upp ur jorden. Servera med vår fusilli gjord på svenskt durumvete från Gotland.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Börja med peston: Rosta mandeln gyllenbrun i en torr, het stekpanna.

2. Mixa samman rostad mandel, ramslök (alt ruccola och vitlökslyfta), ost och olja till en slät pesto. För tunnare pesto, tillsätt ev mer vatten.

3. Fräs sparris i rapsolja. Salta och peppra.

4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

5. Blanda den nykokta pastan med peston. Servera med sparrisen. Toppa med pocherat ägg eller en rå äggula. Smaklig måltid.