Spaghetti och köttfärssås

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Kungsörnen Spaghetti
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri eller 6 stjälkar bladselleri
  • 400 g nötfärs
  • Salt, peppar
  • 1 burk konserverade tomater 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk olivolja till stekning

Spaghetti och köttfärssås

Allas favorit pasta bolognese.

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morot och rotselleri, riv sedan detta grovt. Använder du bladselleri så hackar du den fint.

2. Stek lök och vitlök så att den blir mjuk utan att ta färg, häll över i en kastrull. Stek morot och selleri och häll sedan över i kastrullen. Stek köttfärsen så att den får lite färg och häll över i kastrullen.

3. Salta, peppra och häll i tomater och tomatpurén. Låt småkoka i 15–30 minuter, ju längre desto bättre.

4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5. Servera pastan med såsen. Toppa gärna med parmesan och färsk basilika eller oregano.