Spaghetti med hackad valnötspesto och rostad blomkål

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen fullkornspasta spaghetti
  • 80 g valnötter, hackade
  • 1 st kruka basilika, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl parmesan, fint riven
  • 1 msk + 1 dl olivolja
  • 1 st zucchini
  • 1 st blomkålshuvud (ca 600 g)
  • salt och svartpeppar

Spaghetti med hackad valnötspesto och rostad blomkål

Valnötter är både goda och fullproppade med nyttiga fetter. Här serveras de i en läcker pesto tillsammans med ugnsrostade blomkålsbuketter.

Så här tillagar du receptet (30 min):

1. Sätt ugnen på 200°. Bryt blomkålen i mindre buketter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olivolja, salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter tills blomkålen mjuknat och fått färg.

2. Strimla zucchinin tunt med en potatisskalare. 

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt zucchinistrimlorna koka med sista minuten.

4. Hacka valnötterna och basilikabladen, lägg i en skål och addera olivolja, riven vitlök och fint riven parmesan. Salta och peppra. 

5. Blanda pastan med valnötspeston och den ugnsrostade blomkålen. Servera gärna med ett gott bröd till.

TIPS!
Byt ut blomkålen mot smörstekt portabellosvamp toppad med chiliflakes.