Snabbmakaroner med falukorv och gröna bönor. Eller basilikapasta med italiensk korvpanna

Ingredienser

2 vuxna och 3 barn

  • 340 g (ca 5 ½ dl) Kungsörnen Snabbmakaroner 
  • 400 g falukorv, gärna med hög kötthalt
  • 200 g edamamebönor, tinade
  • 250 g körsbärstomater
  • 50 g babyspenat 
  • Smör/olja till stekning 
  • Salt och svartpeppar 

Vuxentwist på slutet: 

 

  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • olivolja

 

Snabbmakaroner med falukorv och gröna bönor eller basilikapasta med italiensk korvpanna

En snabb och god korvpanna med edamamebönor och körsbärstomater, anpassad både för vuxna och barn. Lägg till vitlök och basilika i slutet för att ge rätten en vuxentwist!

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Börja barnvarianten så här: Skär falukorven i skivor. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna på medelvärme och stek korven på bägge sidor tills den fått fin färg. Håll varmt.

2. Koka makaronerna, häll av vattnet och lägg i en klick smör. Servera makaronerna och korven med edamamebönor, körsbärstomater och babyspenat.

3. Vuxentwist på slutet: Ta undan hälften av den stekta falukorven i receptet och strimla den. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme och fräs tomat, bönor, spenat och vitlök. Vänd ner korven, salta och peppra.

4. Ta hälften av makaronerna och slunga dem tillsammans med olivolja och färsk basilika i en bunke. Blanda samman korvpannan med pastan, ringla över lite olivolja och dra några varv med svartpepparkvarnen.