Ingredienser

4 portioner

Parmesansticks

  • 200 g smördeg
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 ägg

Vårig sparrissoppa med parmesansticks

En härlig soppa med smak av vårens primörer tillsammans med smakrika parmesansticks

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Sätt ugnen på 220 °C. Kavla ut smördegen och pensla med uppvispat ägg och strö över riven parmesanost. Skär degen i 2 cm breda stavar och snurra dem. Strö sesamfrö över och grädda i ugn i ca 15 min.

2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. 

3. Skär av sparrisknopparna och koka dem i ca 1-2 minuter i saltat vatten. Kyl ner dem i iskallt vatten så håller de sig spänstiga.

4. Skär bort ca 4-5 cm av botten på sparrisstjälkarna och skär ner det som är kvar i mindre bitar. Skala och skiva lök och fräs den med sparris i smör i en kastrull. Slå på vin och koka in. Slå på buljong och låt koka i 10 minuter. Häll på grädden och gör ett uppkok.

5. Mixa soppan slät med en stavmixer och späd ev med mera buljong om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de nykokta makaronerna och sparrisknopparna. Servera med parmesansticks.