Vegetarisk pestopasta med rostade pinjenötter och sugar snaps

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (9 dl) Kungsörnen Havrepasta Penne
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk strimlad röd chilifrukt
  • 200 g sugar snaps
  • Smör eller olja
  • Salt och peppar
  • ½ dl (ca 25 g) pinjenötter 
  • Örtkryddor: t ex ärtskott, basilika 

Pesto:

  • 1 - 2 vitlöksklyftor 
  • ½ dl (ca 25 g) pinjenötter 
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl färskriven parmesanost 
  • 1 - 1 ½ dl olivolja
  • 1 - 2 krm salt
  • Svartpeppar 
  • Riven parmesan och olivolja till servering

Vegetarisk pestopasta med rostade pinjenötter och sugar snaps

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Börja med att rosta totalt 1 dl pinjenötter i en torr het stekpanna. Passa noga så de inte bränns. 

2. Pesto: Mixa skalad vitlök, hälften av de rostade pinjenötterna, basilika och olivolja till en slät sås. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.

3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

4. Blanda den varma pastan med ca hälften av peston. 

5. Skala och hacka lökarna. Skär sugar snaps i bitar. Fräs allt hastigt tillsammans med chili i en stekpanna i lite smör eller olja. Blanda fräset med den kokta pastan.

6. Strö över resten av de rostade pinjenötterna och färska örter. Servera peston till. Vill man göra rätten matigare kan strimlor av stekt kycklingfilé, lax eller bacon blandas i.

7. Ringla lite god olivolja över tallriken, salta och peppra och toppa med med riven parmesan.