Pasta med ugnsrostade rotfrukter och salami

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (10 dl) Kungsörnen Cappelli Fullkorn Dinkel
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 bit kålrot
  • 1 bit rotselleri eller 400 g blandade valfria rotfrukter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 12–16 skivor salami, gärna en pepprig eller kryddstark sort
  • Olivolja
  • Salt, peppar
  • Färsk oregano

Pasta med ugnsrostade rotfrukter och salami

En utsökt kombination av rostade rotfrukter, pasta och smakrik salami.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Värm ugnen till 200° C.

2. Skala och dela rotfrukterna i lagom stora bitar. Hacka vitlöken. Blanda vitlöken och rotfrukterna i en ugnsform eller på en plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta rotfrukterna i ungefär 15 minuter.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Dela eventuellt salami skivorna. Blanda pastan med rotfrukterna, salamin och oreganon. Toppa gärna med valfri ost och några droppar oliv- eller rapsolja. Färdigt att servera!