Pasta med tomat- och auberginesås

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen Spaghetti Fullkorn
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl olivolja
  • Salt, peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver
  • 100 g fetaost
  • Valfria färska örter

Vegetarisk pasta med tomat- och auberginesås med oliver

En välsmakande rätt med härliga medelhavsinspirerade smaker

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Tärna auberginen och finhacka rödlök, gul lök och vitlök.

3. Värm oljan och stek auberginen på medelhög värme i några minuter. Salta och peppra. Tillsätt löken och stek tills den blir mjuk. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och strösocker. Låt allt småputtra i 10 minuter.

4. Tillsätt kapris och oliver och eventuellt några matskedar vatten. Låt småkoka i ett par minuter.

5. Blanda pastan med hälften av såsen, de gröna örterna och en del av fetaosten. Servera med resten av såsen samt fetaosten.