Pasta med spenat och rostade pinjenötter

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (10 dl) Kungsörnen Fiberpasta Fusilli
  • 150–200 g färsk spenat
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • Salt, peppar
  • Olivolja
  • Lite citronsaft
  • Riven parmesanost till servering

Grön spenatpasta med rostade pinjenötter

Snabb och enkelt pastarecept med en härlig fräschör.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skölj spenaten och skaka den torr i durkslaget. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme.

3. Skiva vitlöken och löken. Stek lök och vitlök i oljan. Tillsätt sedan spenaten. Vänd spenaten snabbt i stekpannan tills den är färdig, detta går väldigt fort. Salta och peppra. Pressa lite citronsaft över spenaten. 

4. Ringla lite god olivolja över tallriken, salta och peppra och toppa med med riven parmesan.