Ingredienser

4 portioner

Sås:

  • 1 liten purjolök eller 3–4 salladslökar
  • 1–2 cm röd chilifrukt
  • 1 citron
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1–2 dl mjölk eller vatten
  • 100 g parmesanost
  • 70 g färsk spenat

Pasta med rökt lax och parmesan

En färgstark pasta med goda smaker från grönsaker och rökt lax

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

Alt. 1

1. Börja med såsen: Skölj och strimla lök och chili. Tvätta och finriv citronskalet. Blanda lök, chili, citronskal, buljongtärning, crème fraiche och mjölk eller vatten. Låt såsen koka ihop under omrörning. Riv i det mesta av osten. Blanda i spenaten strax innan servering.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Ansa sparris eller sugar snaps och koka en kort stund i lättsaltat vatten.
4. Blanda såsen med den nykokta pastan. Strö över lite rasp av citron och parmesan. Servera lax, ev delad i bitar och sparris eller sugar snaps till.        

Alt. 2

1. Skölj och strimla lök och chili. Tvätta och finriv citronskalet. Blanda lök, chili, citronskal, buljongtärning, crème fraiche och mjölk eller vatten. Låt såsen koka ihop under omrörning. 2. Riv i det mesta av osten. Blanda i spenaten strax innan servering.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
4. Ansa sparris eller sugar snaps och koka en kort stund i lättsaltat vatten.
5. Blanda såsen med den nykokta pastan. Strö över lite zest av citron och parmesan. Servera lax, ev delad i bitar och sparris eller sugar snaps till.