Ingredienser

4 portioner

  • 340 g linguine eller Kungsörnens Spaghetti
  • 400–500 g frysta eller färska räkor
  • 2 citroner
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • Salt, peppar
  • Gräslök

Enkel pasta med färska räkor, citron och gräslök

En utsökt blandning av räkor, citron och vitlök på en bädd av pasta. Så gott!

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skala räkorna och tvätta citronerna. Riv skalet från en av citronerna fint och pressa saften ur båda citronerna. Riv eller hacka vitlöken fint.

3. Värm upp olivoljan tillsammans med vitlök och citronskal. Tillsätt citronsaft och låt det koka upp medan du vispar lite grann. Tillsätt strösocker, en nypa salt och peppar.

4. Blanda den färdiga pastan med citronsåsen samt hälften av räkorna. Klipp över gräslöken, peppra och lägg på de sista räkorna innan servering.