Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (ca 7 dl) Kungsörnen Fullkornspasta Fusilli
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • ½ burk (ca 250 g) grillad hel paprika
  • 1 burk (ca 300 g) kronärtskocka i olja
  • Salt och peppar
  • 10–15 körsbärstomater

Tomatyoghurtsås:

  • 3–5 st soltorkade tomater i olja
  • ½ dl basilikablad
  • 2 dl matyoghurt
  • Salt och peppar

Pasta med kyckling, tomat, paprika och kronärtskocka

Snabblagat och gott pastarecept, serverat med en smakrik tomatyoghurt till. Perfekt för vardag!

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Börja med såsen: Mixa samman ingredienserna och ställ den kallt.

2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3. Strimla kycklingfiléerna (på egen skärbräda) och stek i lite olja.

4. Strimla paprikan och dela kronärtskockan i mindre bitar. Låt dem steka med en kort stund. Krydda. Dela tomaterna mitt itu och låt dem få stekyta.

5. Blanda såsen med den nykokta pastan och servera kycklinggrytan till.