Pasta med hemlagad röd pesto

Ingredienser

4 portioner

Röd pesto

  • 200 g soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g parmesan
  • 1 dl pinjenötter (alternativt valnötter eller solrosfrön)
  • 2 msk vinäger, valfri sådan; balsam-, vitvins- eller rödvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • Lite färsk basilika
  • Salt, peppar
  • Eventuellt lite färsk eller torkad chili

Till servering:

  • Ruccola
  • Parmesan

Pasta med hemlagad röd pesto

Hemlagat är alltid bäst, gör denna enkla men otroligt goda pesto rosso

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Rosta pinjenötter alt. valnötter eller solrosfrön i torr panna.

2. Lägg tomaterna, vitlöken och osten i en matberedare. Häll på vinäger och olja, samt eventuellt lite chili. Mixa till en jämn röra. Smaka av och krydda med salt och peppar. Tillsätt basilikan och pinjenötterna. Mixa peston i några sekunder till.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Fördela all pasta i tallrikarna och blanda en del av den med peston. Servera med lite ruccola och parmesan.