Pasta con carne

Ingredienser

4 portioner

  • 4-5 dl Kungsörnen Idealmakaroner
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 300-400 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl tomatbaserad, kryddad pastasås
  • 1 köttbuljongstärning
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • färska örtkryddor (timjan eller oregano)
  • 1-2 parikor i olika färg
  • kinesisk soja
  • chilipulver
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasta con carne

En härlig chili con carne där bönorna har bytts ut mot smarriga makaroner.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Skala, hacka och fräs vitlök och lök i smör i en gryta. Smula i färsen och låt den bryna med.

2. Blanda i krossade tomater, pastasås och buljongtärning. Späd med vatten och koka upp. Tillsätt okokta makaroner, salt och kryddor. Låt rätten småkoka under lock ca 10 min. Rör om då och då.

3. Skär paprikan i tärningar och blanda i dem i på slutet. Späd ev med mer vatten om det verkar torrt. Smaksätt med soja, kryddor och ev ytterligare salt.

4. Servera med ett gott bröd.